четвъртък, юни 15, 2006

СъновникЪт или кучетата ми говорят

Искам да запомня снощния сън. М. вчера ме предупреди, че ще е пророчески според ОроскопЪ ми. Не мога да го осмисля още, затова ще го разкажа систематично и ще го обмислям после.
Китай. Трима сина - нас ни интересуват големият (който говори езика на животните) и най-малкият (само лежи на кълка). Три кучета - интересуват ни пак само две от тях - голямо черно (майката Моджоа) и най-малкото бяло и едро. Бялото нахапа малкия син и го вързаха. Малкият син се съвзе и развърза кучето, като го нарече по име. После отиде в стаята си, където имаше камина с изгаснал огън и тлееща жар, и там се срещна с Моджоа (плешива от мъка). Гледаха се нещо в очите и после той взе любимата си възглавница, целуна я и я хвърли в камината. После стана и тръгна да пътешества и стана богат земевладелец и покорител.
Е, сега ако някой може да го изтълкува т'ва, моля да помага. Аз се предавам.

2 коментара:

Анонимен каза...

Ти си луда....и затова те обичам :)
мяу

Estranged каза...

Приемам сънищата по-скоро като нещо, с което можем да опознаем себе си.

Това, че кучетата и синовете са еднакъв брой, ме кара да мисля за връзка между тях.

Бялото куче може да е това, което малкият син не е разбрал за себе си и то го "яде" :). Той обаче проумява истината за себе си ("нарича го по име"), и оттам нататък, жертвайки сигурността и спокойствието си, открива истински отговор и започва да живее истински.

Може би идеята е, че ти също трябва да проумееш нещо, което ти убягва за самата теб, но това не е достатъчно, след това трябва и да поемеш риск ("да излезеш от къщи" в метафоричния смисъл на думата).