сряда, март 12, 2008

Клуб "Книжен червей съм и не се срамувам да си го призная"

За по-кратко - "Книжчер".

Не всички добри идеи ти идват в тоалетната. Ето например тази сутрин, докато си чистих ушите ми хрумна нещо много приятно (не му е тук мястото да навлизам в подробности), но да си дойдем на думата. Преди около месец и кусур, надвесени над тежки халби, с Катя бяхме се впуснали в полемика относно творчеството на сестрите Бронте. Разговор, който продължи поне 15 минути, към 13-тата минута на който ми хрумна, че можем да си направим нещо като планирано четене и последващо планирано обсъждане на различни книги (идеята съвсем не е моя, даже филм излезе наскоро).

Вчера Катя ми напомни за благородното ни начинание. И уплашена, че и то, подобно на много други мои идеи, ще отиде в канализацията, със страст и плам казах да, вдигнах ръка, даже книга определих - "Хроника на една предизвестена смърт".

Сега проблемът е, че Маркес в нашите книжарници НЯМА. Хахах, ще трябва да се прехвърлим явно на нещо по-модьерно, например Мураками (от него буквално БЪКА).

......

Правилата са прости - заедно ще определяме книга, която да четем за определен период - 2 седмици или повече, в зависимост от обема на материала.
Следва приятната част. След като всички са готови - уреждаме си среща на по бира някъде и коментираме книгата, същевременно използвайки случая да се похвалим с новите си чорапи, зъби и кой каквото си има, както и да изпием малко живителна пенлива течност.

За тези, на които им е трудно да присъстват - в "СЕДЯНКА" ще помествам отрязъци от вечерта - във вид на коментари, цитати, лафчета.

Всеки ще може да се включи във виртуалното обсъждане, стига да има страст към четенето:)

4 коментара:

junkpaper каза...

страшна идея.
и изобщи, ЖИ! нека си се плашат. ако всички такива жени емигрираме, баси, кой ще остане да готви и шамаросва?!
та по идеята имам питане - хубаво, ама ако проработи, в един момент всички ще четем едни и същи книги и ще се изгуби тръпката от разказването и "запалването". все пак да пробваме, мисля, че ще е хипер интересно за начало.
аз н разбрах коя ще ни е първата книга...

Minerva каза...

Идеята беше за Маркес, но нещо го няма по книжарниците. За "Хроника на една предизвестена смърт" става въпрос.

Minerva каза...

Последно сме все пак на Мураками - Норвежка гора.

junkpaper каза...

Аз хлътнах по Павич. Даже се заформи лека дискусия из форума на моя университет по въпроса :)