вторник, август 08, 2006

Оцеляване по софийските улици

Мисия невъзможна.
Преди малко точно пред офиса едно такси блъсна момиче. Не видях как е станало, а само, че се е огънала малко бронята на колата и девойчето лежеше в безсъзнание. Някакъв човек, може би шофьорът я поливаше с вода да се свести, безуспешно. Едната и обувка беше на пет метра от нея, явно ударът е бил силен, въпреки че не се виждаше кръв.
Дневно минумум два пъти пресичам Патриарх Евтимий. Булевардът е еднопосочен и колите се надпреварват по него. Засилват се с пълна скорост и не ги интересува, че някой пресича в момента или се опитва да пресече от около 5 минути. Има и пешеходна пътека, която естествено е нефункционална, изобщо. А светофарът на Витоша е почти неупотребяем, понеже ляво завиващите минават редовно на червено и общо взето "Кво е тва пешеходец?".
Все съм си мислела, че е опасно да се минава на отсрещния тротоар, но вече съм напълно убедена в това. Също така си мислех, че шофьорите поне малко се съобразяват, но тази и други случки вече напълно ми разколебаха и без това крехката вяра в това.
В заключение - внимавайте като пресичате. Никой не ви пази на пътя!

Няма коментари: