понеделник, август 14, 2006

weekend

Този край на седмицата беше направо чудесен. В петък вечерта посрещахме гости - сестра ми и Давид. И после по някакви кръчми - първо в едно металско кръчме - дупка, а след това с Марто на дискотека. До 3 и нещо танцувахме и се лигавихме. Текила с портокал.
На сутринта едва се събудихме - пак се оказа, че съм сверила грешно будилника, добре, че не разчитахме на него. И така - махмурлии и сънлии се запътихме към гарата. Естествено имаше перипетии. Мо за малко да изпусне влака, но колко хубаво стана в момента, в който тръгнахме - в пълна наличност - за Лакатник. На гарата в Лакатник има една нарисувана карта на района и си набелязах за в бъдеще преходчета, ама не знам кога ще стане това просто.
Съзнателно изпуснахме рейса и се изтипосахме на пътя да стопираме след бира и баница.
Почакахме, защото бяхме три, пък и нямаше голям трафик нещо по обяд по път, за който един човек каза "Никой нормален не минава оттук!"
Накрая спря една приятна количка - семейство с малко дете, и ни качиха и трите! Слушахме детски песни през цялото време и говорихме на няколко гласа - бяха фенове на астрологията.
За Вършец няма да говоря - бях напълно блажена там! Изгорях, защото ходихме на плаж. Даже малко поплувах. Вечерта се возихме на въртележка и слушахме кючек. Едва намерихме място в едно кръчме, където играхме на 3, 5, 8 и Макао с 8-годишната племеница на Мо. Беше забавно, още повече, че в същата кръчма бяха Стоянка Мутафова и компания. Ние с Дени предложихме помощта си на управителката за кухнята, но тя не ни взе насериозно.
И така - почти заспиващи се прибрахме по леглата, а на другия ден - пак на плаж - кюфтета, естествено, чалга (офффф!) и пътят обратно - много бързо се прибрахме, ми се струва.
Беше прекрасен уикенд, спокоен, семеен, плажен, влаков и от тези, които връщат малко часовника назад.

1 коментар:

Анонимен каза...

: )

the hostess