сряда, септември 27, 2006

Здравословен начин на живот?

Мисля, че нещо в гените ми не е предразположено към воденето на такъв. Напълно вероятно е причината да се корени в онези дебели филии с дюлево желе на селото на баба ми или пръжките с праз. За онази лучена зима не искам да си спомням даже...
Спохожда ме инициативата, вярно, но цялото мероприятие трае не повече от 2-3 месеца. И после пак се почва - злоупотреби (добре, че не съм фен на пицата и пуканките и че мога да живея и без шоколад). Но как се подхлъзвам по сусама и тестени неща, не е истина, просто.
Та какво мисля за здравословното хранене, непушене, непиене, неправене на безразборен секс, нелягане късно, несънуване на еротични сънища, непопадане в сатурнови дупки, несядане в Южния парк на бира (вместо да бягам 5 километра и да свалям симпатичния младеж с ретрийвъра), непреуморяване на очите, нечетене на глупави книги, негледане на американски филми, неслушане на радио Витоша сутрин, неизползване на трамвая при минус 19 по Целзий, неживеене в престъпен квартал, неизпадане в състояния, все едно съм се натряскала с някакъв любовен елексир и оттук - невлюбване в първото срещнато магаре...Дааа, мисля, че във всичко трябва равновесие - лошо и добро - не пуша, за сметка на това пия; не правя безразборен секс - за сметка на това ми се иска; понякога пия бира в Южния, но и съм бягала около 3 километра (сборно от всичките пъти, когато съм се тръскала); чета глупави книги, но чета и умни от време на време и гледам нелоши филми (все по-рядко).
Мисля да ходя да се разтягам редовно, а тази вечер да проверя как е йогата в съседното училище. Един колега спомена, че ходи там, а предвид, че има доста здравословен и буквално "извисен" вид, предполагам, че заниманията си струват. Утре ще пиша подробности.
ААА, пуснаха ми по радиото нещо, ужасно напомнящо Smoke City, но под друго име, обзалагам се, че певицата е същата, няма друга такава мацка - една от малкото блондинки, които харесвам.

2 коментара:

Анонимен каза...

- аз също съм абсолютно "за" здравословния начин на живот, стига той да включва: а) ядене на каквото и колкото поискаш; б) пиене в разумни граници (достатъчно, че да се усети, но не и да се чувствам като парцал 2 дена след това); в) неодобрителни погледи от хората, които бих дразнил с удоволствие; г) много други неща, за които не се сещам в момента... само че нещо ми се струва, че не всеки би определил подобен начин на живот като здравословен.

- коментарът "не правя безразборен секс - за сметка на това ми се иска" ме накара да се хиля с глас и колегите да ме гледат странно.

- кое е "съседното училище"?

Minerva каза...

Хихих, 20-то СОУ - всеки понеделник, сряда и петък от 19 и 15, трябва да си носиш постелка. Аз вчера бях пропуснала, затова и не отидох, но утре съм там!