четвъртък, септември 28, 2006

La nuit de trois fammes solitaires

Не, това не е работно заглавие на порно филм, а щракната набързо снимка от вечерта на М., Ж. и Д. или Д., М. и Ж., или както там, в безразборен порядък.
В центъра на снимката се забелязва включен телевизор, върху който стои (по-скоро стърчи) антена, опитваща се да улови някакъв сигнал по трасето от стадион Васил Левски до Бели брези (по мнение на независим експерт - изключително сполучливо, предвид условията и разните там екрани, ох, не му разбирам нищо на този експерт).
Та, телевизорът бодро предава мача Левски - Челси. Още повече, че има чудесна компания - три млади жени, (М., Ж. и Д., или както искате ги подреждайте), които се ситуират към момента на правенето на фотографията в стаята, и са заети с интересни занимания.
Не, веднага избийте от главата си сцени с "пейджъри" и зеленчуци и един плод, нищо подобно! Това, че не са навън по барове в компанията на разни "принцове", не значи, че предпочитат да се наслаждават на самотата си по онзи определен начин. Просто така са се стекли обстоятелствата.
В стаята не е много тъмно, но въпреки това фотографът навярно е използвал светкавица, в резултат на което Ж (на снимката в десния ъгъл - точно зад телевизора) е излязла със затворени очи. Ококорвате се сигурно невярващо - часът на фотографията е ясно видим в левия ъгъл - 22 и 15. Не ви се вярва, че спи по това време? И на нея не й се вярва, ама...какво, да тръгне да ви разправя, че сега си почива, защото след 20 минути трябва да излиза на среща. И да ви го каже, няма да повярвате, и по-лошото е, че и тя самата няма да си повярва.
М. - пак в дясно на снимката, но вече се преместваме в долния й ъгъл, е заела стратегическа позиция пред телевизора. Ясно се вижда, че пие нещо. Ако вземете лупа, може да забележите, че цветът на течността в чашата с лимонче на нея, е жълтеникав. А, ако видите и бутилката с пещерска до чашата, съмненията ви относно заниманията на девойката ще се разсеят моментално. Фотографът е уловил напрегнатото изражение на М., която е вперила поглед в телевизора и явно оживено коментира ставащото на екрана.
Междувременно, Д. е някак извън композицията. Тя е в левия ъгъл на снимката с гръб към Ж. и М. и седи пред монитора на семейния компютър. Въпреки, че наглед апатичната и отпуснатата й поза подсказват пълна незаинтересованост от това, което се случва около нея, един по-добър наблюдател би разбрал, че това въобще не е така. Д. извършва няколко изключително съдбовни и важни действия едновременно и само посветеният в Zuma и суеверното стискане на палци на краката може да забележи трескавия поглед на момичето, съсредоточението, с което трепе цветни топки по екрана и същевременно суеверното, граничещо с редене на мантра подкрепяне на любимия отбор (трябва да се вгледате в устните й, може да разчетете "Левски - шампион").

Това е снимката от вчера - последната, направена по време на съвместното съжителство на М., Ж. и Д,., което от днешна дата вече е в историята.

2 коментара:

Анонимен каза...

...хълцам от смях, сълзи пръскат чак...

М.

Анонимен каза...

genialno, darling, smiatam da se zaema ot drugia mesec s aktuvna reklama na tvoia blog.
D.