понеделник, октомври 08, 2007

U nas ili u vas?

Този уикенд беше особено интересен. Посрещнах първия си гост от Couchsurfing - Четан от Лондон. Благодарение на Мо, имаше място, където да преспи и така прекарахме неотлъчно с младежа 2 дни:) Всички сме чували митовете - как е там, колко е хубаво... Друго си е като видиш човек с британски акцент, който ти обяснява реално нещата. Интересното е, че разбрах, че има митове и за нашия регион (не особено приятни). Мисля, че някои легенди бяха потвърдени, други развенчани, но като цяло се получи чудесна смесица от култури и истории. Четан пътува от 11 месеца и не знам дали да го нарека лондончанин с индийски произход - по-скоро е от специалната порода хора - пътешественик, тръгнал от един английски град. Невероятно е усещането, че светът е достижим и обширен и че навсякъде можеш да откриеш приятели...

Галерия.

Митове и легенди:

Според англичаните:
- В България да останеш да спиш в нечий дом е като да отидеш в леговище на престъпници. (myth busted)
- В Източна Европа жените са грозни и не се поддържат. (Myth busted)

Според българите:
- В Англия хората живеят добре, щастливо и богато. (оказа се, че националното забавление е напиване в събота и петък вечер и търкаляне по пода)
- Жените в Англия са "грозни". (потвърдено от първа ръка - "Няма как да им вържеш, ако не си пиян". Choose beer. Choose to go bed with ugly people:)
- Хората там са интелигентни и КУЛТУРНИ (о, има и такива - Чет е. Според него обаче само снобите биха слушали Найджъл Кенеди - иначе не го бръснат за пъпеш. Хората предпочитат да пият вместо да ходят по изложби. Разговорите се въртят около пиенето и количеството, той се изненадва, че на Изток му се случва да води интелектуални разговори по на бира:)

И още нещо интересно - според него тук е чисто и хубаво! Как да не се радваш на страната си?

3 коментара:

Elena каза...

а кога ще се развенчае тъпи мит, че всички дебели хора са и грозни?

Minerva каза...

Почнах да пиша отговор, но прераства в пост.

Анонимен каза...

a koga she izrastne edno ob6testvo bez mitove i predrazsadaci???

apropo Ji kakvo pravish v moita kra4ma :) tova si mi e vtoriq dom a az sam propusnal tvoeto pose6tenie ...e da nedelia beshe i maj reanimirah opitvajki da nameria sili sled peta4no sabotniq kupon ... e do sledvashtiq pat :) nazdrave

ILI@