петък, януари 25, 2008

Institut Français de Sofia

Френски културен институт е мястото, където от половин година вече уча френски и с радост мога да заявя, че съм на края на трето ниво.
И тъй като обичам този език (не знам защо, не мога да отговоря) и реших, че е добър начин да си карам мозъка да мърда бях убедена, че ще продължа, независимо от несъгласието ми с учебната програма.
Но каква изненада - от февруари цените са актуализирани! Вместо вече прежалените от мен 140 лева, ще трябва да платя 180. Е, разбира се, оправданието е, че часовете вече са 72, вместо 54. Но 72 учебни (45-минутни), които след кратко математическо упражнение, се оказаха равни на 54 астрономически. Тоест не получавам нищо повече, но за сметка на това плащам повече.
Естествено, че могат да правят, каквото си искат, тяхно право е да определят цени. Затова и ми се струва безсмислено да споря с шефката на института. По-скоро бих попитала френския посланик как точно се работи за популаризирането на прекрасния му език в БГ:)))))
Иначе, доколкото знам от сестра ми, да се учи френски в Брюксел е по-изгодно - 120 астрономически часа за 90 евро. Да се замисли човек, за пореден път ...

1 коментар:

Vanya каза...

Саркозисти !