вторник, август 19, 2008

Is it a bird? Is it a plane? No, it is the flying Hippo



Е, няма как! След като рафтингът се превърна в масова мания (което не ми попречи да пропусна за поредна година намокрянето), дойде ред и на парапланеризма да подлуди що живо има наоколо. Бързо, бързо, преди да са хукнали всички натам, с още две девойки се спретнахме и потеглихме през уикенда за малко адреналинов прилив на безразсъдство към Сопот.
Вечерта преди полета хижарят на Незабравка се опита да получи отговори на няколко важни за съществуването му въпроса от рода на: "Какво ще доказвате вие?", "Родителите ви знаят ли?" и "Защо жените искат да са равни на мъжете?". С последното трябваше сигурно да ми светне нещо в главата - наистина защо ще искаме да летим като мъжете. Те - мъжете по природа са: първо - хора и второ - могат да правят сума ти неща (едно от които явно е летенето). Докато на жените не им е дадено свише да вършат тези работи. Е, мили хижарю, поне ни е дадено желанието за развитие. Ще се помъчим и ние да еволюираме до висшия вид:)
Понеже съм напълно оперирана от сексизъм (като травестит, който най-после може да носи прашки), не задълбах в аргументацията си по време на полемиката "Момичето човек ли е?" и се съсредоточих върху другите аспекти на неделята. А именно - събиране на кураж за хвърляне от склона.
В началото нещо като всеобщо изнервяне опита да обхване крайниците ми и да им спре кръвопотока, причинявайки ми изкуствена смърт, и предпазвайки ме по този начин от решителни последващи действия. Симптомите за задълбочиха след дочуване на коментар от страна на пилот-изТребителя - Ясен - "бе, що са толкоз дълги тези неща... за първи път виждам такива"(!!!!), но както и в случая с бънджи скока, се съсредоточих върху по-приятни мисли като месене на хляб, печене на курабийки и придобиване на морав тен, в резултат на което половин час по-късно, се оказах овързана и приготвена за изстрелване индианка :)
Така и не разбрах как се отлепих от земята. Направо щях да умра от .... безстрашие. Нямаше и помен от притеснение, ужас, паника и молби "Пусни ме да слязааааа, задушавам се, не мога, не мога!". Вместо това подхванах лежерен тет-а-тет (в случая с тандема гръб-о-корем) разговор за въздушните потоци, тежката съдба на придружаващите инструктори (горките по цял ден хвърчат, живи да ги оплаче човек!) и как във въздуха виждаш нещата от високо, демек, си над всичко (да, бе да, видах го после как мааше кифтета, над всичко бил). И всичко щеше да премине съвсеееееееем като в автобус на 400 метра над земята, ако инструкторът (a.k.a. Габи:) не ми спомена, че летенето било като плуването - само че във въздуха. Лампичката светна, кучето на Павлов се препоти и гаденето триумфално влезе на сцената. В главата ми зацикли една единствена мисъл "Искам да сляза от тоя ферибот!", прекъсвана от време на време от остроумни забележки: 1. от страна на Габи - "Я, колко бързо се издигаме тук - нивата е напечена." и 2. От моя - "Дай да минем над гората, че да се спуснем по-бързичко."
След чудесно гладко приземяване и 2 бири бях отново в кондиция и очаквах разтърсващото прозрение, че съм осъществила мечтата на живота си (както и тази на Леонардо и други гении преди мен:), а то така и не се появи. Затова си поръчах един сладолед (поне да ме втресе малко), отпуснах морни кълки на пейката и преминах към по-обикновени страсти (воайорски снимки на семейства на съседната маса).

И ако случайно, четейки поста ми, някой се е отказал от хвърченето, ще бъде грешка, защото, всъщност е неповторимо изЖивяване!

4 коментара:

junkpaper каза...

как дан'ти са зарадва човек :) а почувства ли се като сурикат в ноктите на орел високо над степта?

denitsa каза...

издигна ми се още в очите...хахаха...с параплан се издигна...;)
браво, жужо! proud of u!
ама и с бънджи ли си скачала?! не знаех.

Анонимен каза...

Обичам да летя само в сънищата ми:)Но ти се възхищавам, че си събрала смелост да полетиш "на яве"!

Предизвиквам те ето с това
http://zory.wordpress.com/2008/08/26

Анонимен каза...

Chakai kato v onia vic det kazali na edin "vidiah snoshti na garata jena ti s chujd muj" i toi kazal" to pa edna gara..."..ta chai da kaa:az sum bila v hija Nezabravka v peti klas!
p.s. gledahme posledna seria na Grafinia Du Sharni v staiata na hijaria....
p.s.s. kato zaklet vrag na samoleti i tem podobni i otiavlen predstavitel na zemna zodia-shto ne si sedite na zemiata, we hora?
D.