сряда, ноември 19, 2008

Кой с кого си ляга?

Ей сега ще дойде чичко Семеен кодекс (Си Кей) и ще те погледне строго:

- Правиш секс преди брака, тц, тц, тц, лошо момиче! А с кого си лягаш?

И внимавай какво ще отговориш, защото, ако случайно отговорът не е очаквания от СиКей, Огнян Герджиков, мистър Чернев и целокупното ретроградно общество, а именно:
"С достолепния, висок 190 сантима, як като скала, надежден, бял, с българско потекло до ханско коляно и голяяяяяяяяям ... потенциал ХУ" моментално и автоматично ще бъдеш запратена в сектата зад телената ограда, където за такива като теб има специално оградени с телена мрежа местенца за болни. Едно за хомосексуалните, друго за хората, лягащи си с представители на друга раса, трето за мухльовците и мухлите, четвърто за алкохолиците (ако спиш с бутилката, макар че те са в буферната зона между "нормалните" и "болните") ... списъкът е безкрайно дълъг, но съществува - негласен, анонимен, опозоряващ и най-вече изключващ твоята нормалност по дружно и единодушно решение на другарското мнозинство.
Здраво вкоренен възрожденски нео-соц колективизъм, който се люшка от пълното безразличие към съдбата на така нареченото ни гражданско общество до организирането на освирепели хайки за лов на вещици.
Веднъж сложен на мястото ти - ставаш част от група, която, хем е изтласкана и натъпкана зад оградата от общественото мнение, хем търпи задължителното замеряне с яйца и зарзавати: "Ууу, изроди, що не сте като нас, бе! Ама постарайте се, бе! Толкова ли е трудно - вижте колко филми има, колко книги са написани - и бог така е отредил!"

Къде го сърби всъщност СиКей. Много го чопли този подкожен косъм на фактическото съжителство, дето всеки го тегли от разни страни, пък той не излиза и не излиза.

Имат ли право хомосексуалните на фактическо съжителство?

Според СиКей - не.
Той до скоро не признаваше изобщо института фактическо съжителство (ако не го приемат на второ четене, няма и да се случи), от тук и правото (нормативно уреденото такова) на хора (нарочно не посочвам полова идентификация) да създават семейство извън рамките на брака (като единствено средство за узаконяване и манифестиране на връзката между 2 индивида, които се обичат).

Какво остава за случаите, в които двойката е във формат ХХ - ХХ или ХУ-ХУ?
Уви, щом сте "направили този избор", мили деца, вие не сте нормални: липсва ви морал, ценностна система, човешки облик, вас не ви е направил Бог, щото той такива неща като вас не прави и не на последно място - децата ви задължително ще станат като вас, затова най-добре да ви кастрират навреме, сакън да не се размножите!

Но понеже хората в България сме толерантни (разбирай не ни пука за ближния), съвсем всеопрощаващо ще се направим, че не ви забелязваме и няма да ви отнемем репродуктивните способности, само не парадирайте много, много, че не сте като нас, че... ще фърляме бомби:)
Ето, сега вече офицално ще признаем, че момченцата и момиченцата могат да се събират и да спинкат заедно преди да са надянали халките. Вижте, колко сме либерални!
Но за вас място няма в този институт, съжаляваме! Такова нещо като вашето просто не съществува! Нали някои от вас са завършили право (да се чуди човек как, след като не сте нормални!), знаете, че законЪТ урежда съществуващи обществени отношения, които поради своята масовост, създават необходимост от поставяне в правна рамка, за да няма накърняване на права на някоя от страните. И бракът (институтът на фактическото съжителство) като такъв брани интересите на мъжа, от една страна, и жената от другата - живеенето под един покрив, задълженията и правата, породени от него - грижи за децата (тоест издръжка), придобивки (финанси, финанси, финанси).
Естествено няма да тръгне да регулира правото им да правят секс по еди колко си пъти на седмица, начина на създаване на тези деца (визирам презумпцията за бащинство), дали се обичат, редуват ли се да мият чиниите, имат ли право да си изневеряват и по колко пъти, как да създават добра атмосфера в дома и да правят децата си щастливи... Тези дребни неща не са важни за закона, той не ги урежда изрично, защото са част от понятието семейство (опс, съжителство) и се предполага, че страните имат право сами да ги регулират.
До момента, в който две момичета (момчета) не решават, че искат да живеят заедно, да се обичат, да мият чиниите заедно, да гледат как расте собственото им дете, да изтеглят кредит, за да ремонтират кухнята, да готвят заедно, да правят секс (о, боже!).
Е, точно в този момент обществото настръхва като попарено и отваря ей такива очи.

И изсипва всичките морални аспекти на една връзка в уредения от закона институт. В СиКей не го пише, но семейството, предполага правене на секс - между мъж и жена. СиКей мълчи по въпроса, но става ясно, че децата трябва да живеят в хетеросексуална среда, за да са нормални. СиКей даде интервю, че миенето на чиниите в семейството е предимно женско задължение...

Така голият институт на брака (фактическото съжителство), който а приори е изфабрикуван, за да запази финансовите интереси (оттук и емоционалната стабилност на децата и родителите им), се насища с шарените багри на възрожденския ни морал, патриархална мъдрост и политическа демагогия, в която цапаница единствено става ясно, че едни могат да си лягат заедно и да са спокойни, защото са защитени от закона, а други не. Че едни са нормални (бе, нищо, че Пешо я побийва, ама тя и Марето си го заслужава - на кафе ще ходи), а други са едва ли не измет - без морал и ценности (педали недни, уф, язък за хубавите момичета, да му се не види и изродите).
От просто по-просто. Толкова просто, че да го разбере простият народ. И той го разбира, щото не му се занимава да мърда с мозък, щото вече Бог го е казал, и дядо Вазов го е повторил. Щото това общество си има традиции и ценности и не може да се излиза от тях, току сме станали за посмешище пред съседите. Как така малцинството (определено като такова от негласно отхвърляне от страна на мнозинството) ще иска права. Права, които всяко човешко същество изконно притежава - правото на любов, сигурност, подкрепа, бъдеще...семейство.
НЕ! Първо се научете да бъдете нормални, тогава си вземете правото, дотогава не броите за хора и то не ви се полага!

Тъжното и смешно сборище на баира чака черешовото топче на СиКей да гръмне е да доведе революцията на фактическото съжителство и краха на империята на брака.

Поставяйки се в положението на жена, която има дете без брак, без мъж до себе си, бих попитала уважаемото общество:

- Дали е по-добре да отглеждам детето си като самотна майка, скъпи съграждани ...
(чува се съчувствено цъкане с език и смутолевени реплики "Ех, ако си беше намерила мъж да се грижи за теб..", "Ами така е като много си се изучила и не си мислила навреме..")
...и в лицето на държавата да ми обърнете съчувствено гръб? Или да открия помощ в лицето на човешко същество, което независимо от цвета на кожата си, пола си, религията, която изповядва или възрастта си, ме обича, притежава високи морални ценности и е напълно способно да се грижи отговорно за детето ми, като ми предоставя сигурност и спокойствие в ежедневието ми? И защо, уважаеми съграждани, не ми помогнете да живея като всички останали, които са открили любовта, удоволствието от секса, страстта, щастието от споделянето и единението с друго човешко същество, а вместо това ме обявявате за "неморална", изрод, "педофил" (!), "неспособна да се размножава" (очевидно противоречие) и да ме поставяте в сляпото петно на всевиждащия и всичко уреждащ ЗАКОН единствено заради пола на човека, с когото си лягам?

И накрая - фактът, че законодателната ни система от близо 20 години се тресе като при сътворението, показва, че законите ни изнемогват да догонят фактическото положение в България, че са толкова изостанали, че променят ландшафта си през няколко месеца, за да посрещнат нуждите на модернизиращото ни се общество, за да не стоим като екзотичен остров (намигване към г-н Герджиков) в съвременния свят. И докато тектоничните трусове променят географията на българското право, жилавата ядка на българския инат не се дава. Плюем на правилата, които ни налагат свише - нали ги виждаме как крадат, силата и сопата решават, супер героят Борисов днес ни се усмихва от билбордовете и ни залъгва, че черешовото топче ще гръмне. И състрадателно гледаме някави си стотина души, които се издигат лозунги, защитават каузи, лутат се и се чудят какво още правят тук ... "Лудите, лудите, те да са живи...".

3 коментара:

Анонимен каза...

Е тЕ това е!!!
Бравос ... Трябва да гледаме на ситуацията с чувство за хумор, инак става страшно : )

junkpaper каза...

хей благодаря...

Анонимен каза...

Сега ако го кажеш това и в национален ефир ще те призная. :)