четвъртък, юни 12, 2008

За куките, куклите и Бог в големия океан на терзанието

Покрай играта на асоциации се роди долуцитираното писание на един приятел. И понеже е МНОГО ЯКО и вярно, и може много да помогне на човек, който се дави в собствените си изгнили мисли, пускам го черно на бяло тук и сега. Благодаря много на автора:)))))))))

"....и понеже наистина успоредно с играта се получи интересен паралелен разговор, в който пряко или косвено вече заучаствах, не мога да се сдържа и да не кажа какво мисля по този така актуален днес въпрос. Minerva, това за което говориш го има при всички. То всъщност не е кука, а господ, и нарочно го написах с малка буква, само за да подчертая, че Господ е Пич и няма нищо против да Го напишеш с малка буква, ако го правиш с добри намерения. Та значи не е кука, а Бог, превъплътен в... (еми ОК щом junkpaper го каза, примерно в) кукла, може би гумено зайче, ама много симпатично и с перфектна изработка. Ние всички го мачкаме и извиваме, скърцаме със зъби и му крещим яростно следното: "Копеленце гадно, ти си шибана кука мама ти дееба и си ми забита в шибания мозък, еби си майката и се разкарай, защото АЗ ИСКАМ ДА ОСТАНА В ДЪЛБИНИТЕ НА ОКЕНА И ДА УМРА И ДА СИ СЕ САМОСЪЖАЛЯВАМ ВЕЛИЧЕСТВЕНО ВОВЕКИ!!!" А Зайчето знаете ли какво прави? Зайчето е толкова голям Пич, че даже не се обижда! Вместо да се обиди, продължава да се усмихва с идиотските си чисти очички и да ни говори (ама съвсем мило, тихо и ненатрапливо) примерно следното: "не бе, пич, не съм кука, честно ти казвам, аз съм тук при теб само за да ти кажа, че съм те снабдил с водолазен костюм и кислородна бутилка и няма никаква опасност за живота ти, докато си в океана, можеш, ако искаш рабира се, да продължиш да си се гмуркаш за спорта, колкото си искаш, ако ти е кеф можеш и да изплуваш и да отидеш на близкия плаж да пийнеш едно коктейлче, а после пак да си се погмуркаш. ама ти това и без това си го знаеш, просто си забравил, а аз само ти напомням." Ей така ни казва и веднага след това ни намигва Мамка Му и продължава да се усмихва, защото именно Той е изобретил усмивките (както и хумора, както и камъните и псувните, и даже няма нищо против да псуваш, стига да го правиш с добри намерения, разбира се). Представяте ли си какъв Пич е Бог! Ми така де :))))"


3 коментара:

Elena каза...

:) като го прочетох това, и ми се прииска да цитирам "пътят към ада е постлан с добри намерения"...а инак любим ми е образът на Господ в Зорба гърка като добрия дядка с голяяямата гъба дето трие всичко :)...и тоя "божествен заек" :) ми напомня повече на онази част в нас, която наблюдава и осъзнава живота ни, онази, която знае, ме съществуваме и какво правим, въпреки, че ние може и да стискаме очи...но явно съм под влияние на йогата хахаха, там осъзнаването е ключов момент...и т.н. поздрави!

junkpaper каза...

поздрав и от мен и този път аз благодаря... макар че не знам дали разбрах правилно историята... на мен ми напомня за моя въображаем приятел (хаха, ето я и голямата тайна), дето всеки път като се оставя на потъването ми казва "хайде-хайде, така и така няма да се удавиш, поне спри да си губиш времето" или нещо такова... абе шамаросва ме и ми напомня колко са силни и недосегаеми хората всъщност. saltillo: "noone can hurt you without your consent"

sa6o каза...

:)